734 De Bijbel, ga hem lezen!

Waarom zou u de bijbel niet eens gaan lezen? Vindt u dat hij er te somber uitziet met zijn zwarte kaft? Dat doen uw laarzen ook, dus dat is geen excuus. Bovendien kun je bijbels krijgen in frisse rode of blauwe kaften, ja zowat in alle kleuren van de regenboog.

U schrikt van al die bijbelboeken en is bang de weg in de bijbel niet te vinden? Geen angst, in elke bijbel staat een inhoudsopgave. Bovendien zijn er bijbels met een index of duimgreep waarop de naam van het betreffende boek is geschreven, doet u de bijbel op die betreffende plaats open dan hebt u het bijbelboek te pakken.

Vindt u de taal van de bijbel zo ouderwets? Nou, er mag hier en daar wel eens een woord staan waarover u struikelt, maar dat doet u bij het lezen van de krant ook.
En omdat er graten in een vis zitten legt u toch ook niet iedere vis van uw bordje? Trouwens, er staat genoeg in de bijbel, dat u zo op het eerste gezicht begrijpt. Neem nu een tekst als deze:

“Dit is een getrouw woord en alle aanneming waard, dat Christus Jezus in de wereld is gekomen om zondaren te behouden” 1 Tim. 1:15;

de moeilijkheid zit hem niet in het begrijpen van deze tekst, maar in het geloven van wat er staat.
En in het willen erkennen, dat u ook een zondaar bent en dat voor u de Here Jezus in de wereld moest komen.

Kom, u moest toch de bijbel maar eens gaan lezen. Als u er niet een heeft, schrijft u maar naar het besteladres in Dinxperlo, dat in dit nummer staat afgedrukt en u ontvangt een exemplaar.

Jaapfijnvandraat.nl maakt gebruik van cookies