878 Secht zicht? Gas terug!

Het kan je bij dichte mist gebeuren dat je gepasseerd wordt door een automobilist, die met een gang van 80 tot 100 km in den blinde voorbij suist. Er heeft zich verderop natuurlijk maar de geringste opstopping voor te doen of zo’n snelheidsmaniak knalt er boven op. Hoeveel kettingbotsingen doen zich immers niet voor bij mist op onze toch zo riante vierbaanswegen.

Het plaatsen van borden langs de wegen met de spreuk: “Zicht weg? Gas terug!”, is dan ook beslist geen overbodige luxe. Of men zich eraan houdt is natuurlijk een tweede.
Nu kan men zich kwaad maken over het roekeloze weggedrag van bovenbedoelde chauffeurs, terwijl men in geestelijk opzicht net zón roekeloze weggebruiker is. Heel wat mensen vliegen namelijk voort op de levensweg terwijl ze geen enkel zicht hebben. Ze rijden niet in dichte mist maar in diepe duisternis, omdat ze God niet kennen en geen idee hebben wat de toekomst hen brengt als ze dit leven moeten verlaten. De Bijbel zegt van mensen die God niet kennen, dat ze duisternis zijn. Ze leven niet slechts in een duistere wereld, dat doen we allemaal, nee ze zijn van binnen één en al duisternis. Dat komt omdat de mens van God is afgeweken.

Een oproep om eens gas terug te nemen, om eens te stoppen en na te denken over de zin van het leven, is dan ook wel op zijn plaats. Jezus Christus is het licht van de wereld. Hij is de oplossing voor ons zondeprobleem, voor onze uitzichtloosheid. Hij kwam op aarde om mensen te redden en ze met God te verzoenen. Hij onderging daarvoor op het kruis de straf die wij verdiend hebben. Als iemand zijn zondeschuld voor God belijdt en gelooft in Jezus Christus, dan trek de mist op, verdwijnt de duisternis en ontvangt hij het licht in zijn ziel.

Je kunt dan weten dat je zonden vergeven zijn. Je leven krijgt dan zin en je hebt uitzicht op een geweldige toekomst bij God in de heerlijkheid daarboven.

Jaapfijnvandraat.nl maakt gebruik van cookies