890 Uit m’n handen gegrist

Het gebeurt soms, dat het blad ‘Nieuws voor Nu’ me bij het verspreiden uit de handen gegrist wordt. Heeft men er in zo’n geval razende belangstelling voor? Nee, dat is het geval niet. Maar het gebeurt ook niet uit vijandschap tegen het evangelie door het met een sarcastisch lachje voor mijn ogen te verscheuren, hoewel het blad soms wel direct daarop verscheurd wordt. Dit lijkt een ingewikkelde zaak, maar de kwestie is heel eenvoudig. Ik doel namelijk op die gevallen, dat er dan in de gang van het huis, waar ik het blad door de brievenbus schuif, een hond aanwezig is. Zo’n beest wil nog wel eens graag tegen de deur opspringen en het blad weggrissen terwijl je bezig bent het door de brievenbus te duwen. Je moet soms zelfs oppassen dat er niet een stukje van je vingertop meegegrist wordt.

Nu zou het wel mooi zijn als ‘Nieuws voor Nu’ zo in de belangstelling stond dat men al naar de deur vliegt om het blad uit de brievenbus te halen als de verspreiders het tuinhekje binnenkomen. Dat niet om ons als uitgevers, schrijvers of verspreiders, want wie zijn we uiteindelijk? Ook maar heel gewone, onbetekende menen. En ook niet om het blad op zichzelf, er zijn genoeg bladen, vaak erg interessante, in de wereld. Nee, het zou fijn zijn in verband met de inhoud, de boodschap. Die is namelijk geweldig. Weet u waarom? Omdat het doel van ons blad niet meer en niet minder is dan de Bijbelse boodschap van redding voor verloren mensen door te geven. Dat maakt ons blad zo geweldig. En dat maakt ook andere evangelisatiebladen geweldig. En dat maakt ook andere evangelisatiebladen geweldig. Het woord evangelie betekent blijde boodschap of blij bericht.

En dat blijde bericht behelst, dat de Heilige en Waarachtige God naar ons heeft omgekeken, hoewel wij Hem de rug hebben toegekeerd. Dat laatste hebben we gedaan, zo ligt het nu eenmaal. Bent u vanmorgen begonnen met aan God te denken? Hebt u in de loop van de dag een minuut aan God gedacht? Heeft u Hem erkend als uw Schepper? Nee…? Welnu dan bewijst dat heel simpelweg, dat we God vergeten zijn, dat we Hem de rug hebben toegekeerd en alleen voor onszelf leven.

Voor zulke mensen nu liet God zijn Zoon op aarde komen. Voor mensen zoals u en ik, die verkeerde gedachten koesteren en vaak verkeerde daden doen, liet God Zijn Zoon sterven op een kruis. Op Hem liet Hij het oordeel over ons kwaad neerkomen, opdat wij vrijuit zouden gaan door in hem te geloven. Kijk dat is het evangelie, dat is de bijbelse boodschap en het weergeven van de boodschap maakt ‘Nieuws voor Nu’ zo belangrijk.

Jaapfijnvandraat.nl maakt gebruik van cookies