925 Het Woord van God blijft

Ernst Haeckel (1834 -1919) beweerde dat hij wetenschappelijk volledig met de Bijbel kon afrekenen.
Zijn boeken “De Wereldraadsels” en “Natuurlijke scheppingsgeschiedenis” zijn één grote aanklacht tegen de Bijbel. Maar zelfs overtuigde evolutionisten verwerpen nu wat hij destijds tegen de Bijbel heeft geschreven. Zo schrijft D.S. Peters: “Wat het biogenetische grondbeginsel betreft, is er maar één consequentie te trekken: dat moeten we vergeten!”

De Franse filosoof Voltaire zei aanmatigend: “Het christendom is door twaalf onwetende vissers opgericht; ik zal de wereld laten zien dat één Fransman het kan uitroeien”. Hij had zo’n verschrikkelijk sterfbed dat hij bereid was een vermogen te geven als zijn lijfarts zijn leven een uur zou kunnen verlengen. Zijn verpleegster zei: “ik zou voor al het geld van Europa geen ongelovige meer willen zien sterven”. Het huis van Voltaire werd later ingericht als verzendhuis van Bijbels.

De vroegere regeringschef van Rusland, Nikita Chroeschchow (1894 -1971) beloofde dat hij spoedig de laatste christen in het land voor de tv zou laten zien. Hij werd zelf afgezet en stierf als een vergeten man. Maar de gemeente van Christus leeft in de USSR.

De bekende evangelist W. Pahls zei eens: “Alle aanvallen op het Woord van God halen niet meer uit dan wanneer iemand met zachtgekookte bonen de Zwitserse bergen zou beschieten”.

Uw Woord, O Heere God,
is onze gids ten leven,
het is op onze weg
een lamp voor onze voet.
Uit liefde wilde U,
dit groot geschenk ons geven,
dat levend, krachtig Woord,
dat heilig is en goed.

Jaapfijnvandraat.nl maakt gebruik van cookies